Foglalkozás-egészségügy

Foglalkozás-egészségügy | Törvényi előírás

Sok munkáltató a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásokat csak egy újabb kötelező teherként élik meg. Pedig nem csupán a törvény által előírt szabályok betartása miatt fontos ezzel foglalkozniuk. A munkavállaló egészsége a munkáltató érdeke is. Amennyiben professzionális szolgáltatást választunk, biztosak lehetünk abban, hogy a dolgozók elégedettek lesznek.

Természetesen az sem elhanyagolható, hogy a foglalkozás-egészségügy egy kötelezően előírt szolgáltatás nyújtása, melyről a Munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény rendelkezik. Ennek betartását az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) munkatársai ellenőrzik, és amennyiben szabálytalanságot vagy hiányosságot észlelnek, még bírságra is számíthat a munkáltató.

Mindent összefoglalva: a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásoknak ugyan kötelező jelleggel kell szerepelniük egy munkahely életében, azonban sosem szabad elfelejteni, hogy ez mind a munkáltató, mind a munkavállalók érdeke is egyben.

Miben segíthetünk?

Elsősorban megemlíthetők az alkalmassági vizsgálatok, melyek tekintetében a dokumentációk, statisztikák és jelentések elkészítése is fontos. Sokan azt hiszik, hogy ezen kívül csupán az elsősegélynyújtás, sürgősségi ellátás a fő feladat, de ez korántsem így van. Szükséges például a foglalkozással kapcsolatos megbetegedések kivizsgálása, illetve az olyan egészségkárosító hatások feltárása is, melyek veszélyforrást jelenthetnek a dolgozókra nézve. Ugyancsak kihagyhatatlannak tartjuk az ergonómiai vagy higiénés feladatok elvégzését is.

Szót kell ejteni továbbá a megelőzés fontosságáról. Itt gondolunk például a megfelelő védőeszközökre, a munkakörülmények megfelelő ismeretére, a veszélyforrások feltárására. Kockázatelemzés, kockázatértékelés (akár a pszichoszociális kockázat értékelés) és tanácsadás éppúgy a feladatok közé tartozik, mint a munkakörhöz kötött, illetve igény szerinti egyéb oltások kiválasztása és beadása, valamint a megváltozott munkaképességűek rehabilitációja.

Az OcCare csapata kifejezetten fontosnak látja, hogy a prevenció céljából különböző tréningeket, tanfolyamokat és egészségfejlesztési programokat szervezzen és tartson.  Az elsődleges cél, hogy a munkavállalók egészségét megóvjuk, és elősegítsük a megfelelő munkakörnyezet kialakítását.

Budapesten időpontfoglalással a III. és VII. kerületben, illetve ingyenes helyszíni kiszállással állunk rendelkezésre!

foglalkozás-egészségügy

Díjak és a vizsgálat tartalma

A foglalkozás egészségügyi vizsgálaton részt vett személyek most 10.000 Ft értékű ajándék hűségkártyát kapnak, melyet stratégiai partnerünknél tudnak felhasználni.

    Küldjön üzenetet!

    Ajánlatkérés, időpontfoglalás

    Hívjon minket!

    +36 20 379 6350